“Dwang jij mee?” door Thea van Bodegraven.
De Vier Gravinnen 52
4001 RZ Tiel
Nederland
Op 4 december organiseert Ypsilon Tiel een thema-avond over omgaan met angstig en dwangmatig gedrag van je naaste(n). Wat doet dat met jou? Wat kun jij doen? Hoe voorkom je dat je patronen in stand houdt?
De avond wordt verzorgd door Thea van Bodegraven van Sterk in Eigen Kracht Coaching. Wij kwamen Thea eerder tegen op de landelijke MIND-familiedag, haar presentatie “wie is kampioen mee-dwangen?” maakte diepe indruk op ons. We zijn dan ook hartstikke blij dat we Thea bereid gevonden hebben naar Tiel te komen.
Wat kunt u verwachten?
Wie is Thea van Bodegraven?
Praktische informatie
voor wie: Voor iedereen die naaste is van iemand met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Andere betrokkenen en geïnteresseerden zijn van harte welkom (hulpverleners!).
wanneer: We beginnen om 19.30 (inloop vanaf 19.15) en duurt tot 22.00.
kosten: De avond is gratis voor Ypsilon (steun)leden. Voor alle andere betrokkenen en belangstellenden vragen we een geringe bijdrage van €10,00. Koffie, thee en na afloop een drankje is natuurlijk voor iedereen gratis.
aanvullende informatie: Voorafgaand aan de thema-avond is er onze maandelijks aanschuiftafel (alleen voor naasten. meer informatie).
aanmelden: In verband met de catering en het klaarzetten van de stoelen willen we graag weten wie er komen.
Wie is Thea van Bodegraven
Thea van Bodegraven is naaste van gezinsleden met een GGZ-diagnose. Zij heeft haar eigen coachingsbureau “Sterk in Eigen Kracht” waarin zij naasten van mensen met een GGZ-diagnose te begeleidt. “In mijn praktijk Sterk in Eigen Kracht leer ik naasten niet hoe ze met de ander moeten omgaan, maar laat ik ze naar zichzelf kijken” zoals zijzelf zegt.
Meer over Thea en Sterk in Eigen Kracht
Wat kunt u verwachten?
Als naaste van twee gezinsleden met een GGZ-diagnose was Thea erg goed in zich aanpassen. Door zoveel mogelijk te vervloeien met het angstig en dwangmatig gedrag van haar gezinsleden probeerde ze ervoor te zorgen dat de spanning niet te hoog opliep en dat de boel niet escaleerde. Dit lukte natuurlijk niet.
Het continu op eieren lopen en gevoelsantennes aan hebben staan, vroeg teveel.
Op het moment dat de GGZ-diagnoses duidelijk waren (dit duurde ruim vijftien jaar) begonnen de inzichten te komen.
Thea ontdekte hoe ze zelf de patronen in stand had gehouden en hoe ze het angstig en dwangmatig gedrag de ruimte had gegeven om groter te worden. Dat was natuurlijk nooit de bedoeling geweest.
In deze workshop neemt Thea je mee in haar ontdekkingstocht.
Een pad van stoppen met de ander beter te willen maken naar het zelf anders te durven doen. Liefdevol en zorgvuldig. Over haar eigen angst, verantwoordelijk zijn en voelen, duidelijk zijn en grenzen durven stellen. Over het effect dat dit heeft gehad. Niet alleen op haarzelf, maar ook op haar gezinsleden.
Een actieve workshop omdat Thea uit ervaring weet dat naasten genoeg kennis hebben van de GGZ-diagnoses. Maar durf je het aan om te voelen hoe het zou zijn als jij het anders zou doen? Zelfs in jouw situatie!